Kiintolevyn kloonaus (Windows)

fix 1a
Lähteenä Win 8.1 (UEFI)

Tämä on pikaohje miten siirtää (lahoavalta) kiintolevyltä kaikki osiot (myös se palautusosio) uudelle kiintolevylle (tai SSD:lle) windowsin omilla työkaluilla. Ainoa ongelma on että joudut soittamaan palautuksen jälkeen mikkisoftalle jotta saat Product ID:n windowksen uudelleen aktivoimiseen.

Yritin aluksi käyttää Seagate:n tarjoamaa ilmaista (Seagate:n kiintolevyn omistaville) Trueimage DisWizardia mutta homma kaatu nykyajan UEFI Secure Boot ominaisuuteen joka estää ohjelman toiminnan kun kopioidaan Windows osioita. Vanhalla emolevyn BIOS:lla varustetut koneet voivat jatkaa Seagate:n ohjelmalla eteenpäin mutta niille ketkä ei voi niin.. käytetään Windowsin omaa keinoa.

Mitä tarvitsen?
*Tyhjä USB Tikku 16Gb (riippuu koneesta)
*Tyhjää tilaa toiselta asemalta...
*Osaaminen vaihtaa käynnistysjärjestystä emolevyn UEFI/BIOS:ksesta (USB tikut ja kiintolevyt löytyy yleensä kiintolevyiksi lueteltuina vaikka olisikin "external media" valinta. Eli vaihdat kiintolevyjen tärkeysjärjestystä useammissa tapauksissa).

Levynkuvan luominen
fix 1a

Avaa "File Fistory" välilehti (Control Panel\System and Security\File History) - kopioi ja liitä mihin tahansa windowsin ikkunan osoitepalkkiin.

Valitset alanurkasta "System Image Backup".

fix 1a fix 1a fix 1a

Valitset Aseman minne haluat luoda kopion (ja paina Seuraava/Next) → Valitse Asemat jotka haluat kopioida (ja paina Seuraava/Next) → Varmista halamasi ja aloita kopiointi (ja paina Start backup/Aloita varmuuskopiointi).

Palautusmedian luominen (USB)
fix 1a fix 1a fix 1a fix 1a

Etsi käynnistysvalikon haulla "RecoveryDrive" ja käynnistä ohjelma → ...next → Valitse usb tikkusi (ja paina Seuraava/Next) → Paina luo..

Siirto (Palautus)

Käytä luomaasi palatusmediaa ja mene palautukseen mutta joudut ilmeisesti ensin tekemään komentokonsolissa puhdistuksen että toimii virheittä.

fix 1a fix 1a

Onnistuneesti käynnistyessäsi Windowksen Palautukseen valitse Troubleshoot → Advanced Options.

fix 1a

Jos tulee palautuksessa error viesti niin siltä varulta mennään ensin Comman Prompt. Kirjoita komentokonsoliin diskpart.

fix 1a fix 1a

Tietääksemme aseman jolle haluamme palauttaa kirjoita list disk.

→ Haluamamme kiintolevy on disk0 → kirjoita select disk=0 → kirjoita clean → kirjoita lopuksi exit poistuaksesi.

fix 1a

Palaa samaan pisteeseen ja avaa System Image Recovery.

fix 1a fix 1a fix 1a fix 1a fix 1a

Valitse (jos useampi) oikea palautettava palautusmedia → ... next → next! → Valitse Exlude disks... jättääksesi ettei ohjelma muuttele muita kiintolevyjä tietokoneestasi → palaa ja ...next →

fix 1a fix 1a

Hyväksy → Odota ja ohjelman loppuessa pitäisi Windowksen latautua normaalisti.

...unohinko jotain? Kommentoi ja ilmoita Vieraskirjaan! Linkki jokaisen sivun alapuolella.

---Vieraskirja---

Web Analytics Clicky