Wii:n Softamodaus

02.12.2013

Wii


*Huom! Tämä on osittain vanhentunut ohje (vuodelta 2012), koska tiedostoja on kadonnut bittiavaruuteen. Linkkien takaa löydätte päivitettyä tietoa joten pyydän soveltamaan... Tämän ohjeen tein kun korjasin kaverin Wii:tä joten en omista itse konsolia. Suosittelen siirtymään suoraan tänne

Tämän tein kun kyseinen operaatio oli itselle vaikea ymmärtää alkuvaiheissa. Jotain ymmärrystä asiaan siis... Ensinnäkin jos olet unohtanut tai kadottanut Wiin Parental Control Pin -koodin niin tämän sivun kautta onnistuu koodin resetointi. Numeroitten jälkeen oleva E-kirjain (4.1E) tarkoittaa Eurooppa aluetta (PAL).

Aloittaakseni asennuksen hommasin aidon 2GB SD -kortin varoitusten takia olla käyttämättä HC (High Capasity), kiinalaisia tai muita halppiksia, ja adapteri -kortteja, koska asennusohjelmat eivät saata tykätä kyseisistä korteista. On olemassa myös lista mistä voi tarkistaa onko korttia käytetty vai ei. Kokeilin ja huomasin että on olemassa joitain eroa Kingstonin 2GB SD ja Kingmaxin 2GB miniSD kortilla SD -adapterin kanssa:


Kingston SD vs miniSD 

Kummatkin on alustettu normaalisti FAT32 -muotoon. Pika-alustamista ei suositella (Normaali alustaminen tarkistaa koko kortin ja loppu vaiheessa vasta "formatoi", Pika-alustaminen vain "formatoi"). Huolehdi että WiiConnect 24 on pois päältä, eikä ylimääräisiä ohjaimia ja muistikortteja ole kytkettynä konsoliin.
Netistä tunnetusti löytyy ohjeita vaikka muille jakaa ja siksi en tee nyt yhden ohjeen varaan, eikä tämä tule olemaan suora ohje miten softamodataan Nintendo Wii. Suomeksi löysin parhaimman (mahdollisimman uusilla ohjelmilla) täältä ja jonka mukaan pääasiassa etenin. Videot on ehdotonta plussaa. Oppaat monesti tarjoavat omia valmis-paketteja, jotka vain puretaan ja isketään muistikortille joten en nyt mene itse tekemään moista. 

Ohjelmat ja muut:
-Bannerbomb (V1 <=4.1 versioille ja 4.2=> V2) -exploit. Käynnistetään Homebrew Channelin asennus.
-The HomeBrew Channel (HBC). Toimii exploitin korvaajana ohjelmien ajamiseen. 1.0.7 -version jälkeiset sisältävät DVDX:n exploitin muodossa. *Lähde
-BootMii -Työkalu ohjelma. Voi muunmuassa ottaa NAND muistista kopion (konsolin koko käyttöjärjestelmän, jos sattuu sekoamaan asentelussa). Muista ottaa kopio bootmii kansiosta kortilta kun etenet ohjeissa että saat käynnistettyä ohjelman sitten myöhemminkin.

Bannerbomb voi tuottaa vaikeuksia. Jos kuva / konsoli jäätyy kun menet SD kortille. Niin alusta PC:lläsi kortti uudestaan FAT32 -muotoon ja siirrä tiedostopaketti uudelleen. Ohjeissa ei sanottu jos asentaa boot2:lle (vanhemmissa konsoleissa) BootMii -työkalun niin se latautuu vain konsolin käynnistyessä, eikä HomeBrew Channelissa. Joten joudut käynnistämään konsolin uudelleen. Ohjeessa ei kerrota myöskään vaihtoehtoisesta tavasta asentaa "cIOS38r17 installer" ilman nettiyhteyttä. Tässä se on:

Lataat joko tämän ohjeen paketin ( eli lataat tämän ) ja otat sieltä uupuvan .wad tiedoston, tai lataat NUS Downloaderin jonka avulla voit ladata tiedostoja Nintendon palvelimilta, ja siirrät sitten tiedoston muistikortillesi ( älä laita raksia kohtaan "Create Decrypted Contents ( *.app )" ). NUS Downloaderilla joudut kuitenkin cIOS -kohdassa hankkimaan viimeiset tiedostot kyseisellä ohjelmalla. Muista siirtää nämä tiedostot heti "0000000100000039v5661" -kansion taakse eikä "x:/0000000100000039/5661"-kansioon mihin NUS Downloaderi ne alun pitäen lataa, ja kuten huomasit että joudut lisämään kansion nimen loppuun puuttuvan "v5661".

Joudut latamaan ainakin seuraavat nimekkeet NUS Downloaderilla ( jos et voi käyttää Wii:n nettiyhteyttä ):

- 0000000100000039  version 5661 ( IOS57 )
- 000000010000003c  version 6174 ( IOS60 )

Asennuksien jälkeen Wii:si on modattu. Tulet törmäämään tämän jälkeen (tai ennen) Priiloaderiin tai StartPatchiin... et tarvitse niitä, koska BootMii ajaa saman asian. Estää konsolisi hajoamisen tai paremmin kutsuen brickaantumisen.

---Vieraskirja---

Web Analytics Clicky