Wii:n Softamodaus

02.12.2013

Wii


*Huom! Tm on osittain vanhentunut ohje (vuodelta 2012), koska tiedostoja on kadonnut bittiavaruuteen. Linkkien takaa lydtte pivitetty tietoa joten pyydn soveltamaan... Tmn ohjeen tein kun korjasin kaverin Wii:t joten en omista itse konsolia. Suosittelen siirtymn suoraan tnne

Tmn tein kun kyseinen operaatio oli itselle vaikea ymmrt alkuvaiheissa. Jotain ymmrryst asiaan siis... Ensinnkin jos olet unohtanut tai kadottanut Wiin Parental Control Pin -koodin niin tmn sivun kautta onnistuu koodin resetointi. Numeroitten jlkeen oleva E-kirjain (4.1E) tarkoittaa Eurooppa aluetta (PAL).

Aloittaakseni asennuksen hommasin aidon 2GB SD -kortin varoitusten takia olla kyttmtt HC (High Capasity), kiinalaisia tai muita halppiksia, ja adapteri -kortteja, koska asennusohjelmat eivt saata tykt kyseisist korteista. On olemassa mys lista mist voi tarkistaa onko korttia kytetty vai ei. Kokeilin ja huomasin ett on olemassa joitain eroa Kingstonin 2GB SD ja Kingmaxin 2GB miniSD kortilla SD -adapterin kanssa:


Kingston SD vs miniSD 

Kummatkin on alustettu normaalisti FAT32 -muotoon. Pika-alustamista ei suositella (Normaali alustaminen tarkistaa koko kortin ja loppu vaiheessa vasta "formatoi", Pika-alustaminen vain "formatoi"). Huolehdi ett WiiConnect 24 on pois plt, eik ylimrisi ohjaimia ja muistikortteja ole kytkettyn konsoliin.
Netist tunnetusti lytyy ohjeita vaikka muille jakaa ja siksi en tee nyt yhden ohjeen varaan, eik tm tule olemaan suora ohje miten softamodataan Nintendo Wii. Suomeksi lysin parhaimman (mahdollisimman uusilla ohjelmilla) tlt ja jonka mukaan pasiassa etenin. Videot on ehdotonta plussaa. Oppaat monesti tarjoavat omia valmis-paketteja, jotka vain puretaan ja isketn muistikortille joten en nyt mene itse tekemn moista. 

Ohjelmat ja muut:
-Bannerbomb (V1 <=4.1 versioille ja 4.2=> V2) -exploit. Kynnistetn Homebrew Channelin asennus.
-The HomeBrew Channel (HBC). Toimii exploitin korvaajana ohjelmien ajamiseen. 1.0.7 -version jlkeiset sisltvt DVDX:n exploitin muodossa. *Lhde
-BootMii -Tykalu ohjelma. Voi muunmuassa ottaa NAND muistista kopion (konsolin koko kyttjrjestelmn, jos sattuu sekoamaan asentelussa). Muista ottaa kopio bootmii kansiosta kortilta kun etenet ohjeissa ett saat kynnistetty ohjelman sitten myhemminkin.

Bannerbomb voi tuottaa vaikeuksia. Jos kuva / konsoli jtyy kun menet SD kortille. Niin alusta PC:llsi kortti uudestaan FAT32 -muotoon ja siirr tiedostopaketti uudelleen. Ohjeissa ei sanottu jos asentaa boot2:lle (vanhemmissa konsoleissa) BootMii -tykalun niin se latautuu vain konsolin kynnistyess, eik HomeBrew Channelissa. Joten joudut kynnistmn konsolin uudelleen. Ohjeessa ei kerrota myskn vaihtoehtoisesta tavasta asentaa "cIOS38r17 installer" ilman nettiyhteytt. Tss se on:

Lataat joko tmn ohjeen paketin ( eli lataat tmn ) ja otat sielt uupuvan .wad tiedoston, tai lataat NUS Downloaderin jonka avulla voit ladata tiedostoja Nintendon palvelimilta, ja siirrt sitten tiedoston muistikortillesi ( l laita raksia kohtaan "Create Decrypted Contents ( *.app )" ). NUS Downloaderilla joudut kuitenkin cIOS -kohdassa hankkimaan viimeiset tiedostot kyseisell ohjelmalla. Muista siirt nm tiedostot heti "0000000100000039v5661" -kansion taakse eik "x:/0000000100000039/5661"-kansioon mihin NUS Downloaderi ne alun piten lataa, ja kuten huomasit ett joudut lismn kansion nimen loppuun puuttuvan "v5661".

Joudut latamaan ainakin seuraavat nimekkeet NUS Downloaderilla ( jos et voi kytt Wii:n nettiyhteytt ):

- 0000000100000039  version 5661 ( IOS57 )
- 000000010000003c  version 6174 ( IOS60 )

Asennuksien jlkeen Wii:si on modattu. Tulet trmmn tmn jlkeen (tai ennen) Priiloaderiin tai StartPatchiin... et tarvitse niit, koska BootMii ajaa saman asian. Est konsolisi hajoamisen tai paremmin kutsuen brickaantumisen.

---Vieraskirja---

Web Analytics Clicky