Wii:n Laserin vaihto vinkki

23.11.2012

Wii


Sain korjattavaksi Wiin, joka ei enää suostunut kovin hyvin lukemaan levyjä. Lopuksi vain GameCuben levyjä. Purin sen ja pitkään mietin pitääkö ostaa kokonaan uusi asema vai missä olisi vika. Youtubesta sit löytykin pari erilaista jotenkin vaikuttavaa videota. Ensimmäisessä säädettiin laserin alla näkyvää pintaliitos kondensaattoria (?), ja toisessa väännettiin levyn stopparia ( nousevat jos asemaan laittaa levyn ).  Kumpikin vaikutti.... vain vähän tai vähäksi ajaksi. Mekaanisesti asema toimi kuitenkin oikein joten siirryin itse laseriin eli lukupäähän.

Tilasin eBayn kautta Kiinasta kaksi uutta laseria. Purin ja vaihdoinkin laserin Youtube videon avustuksella mutta tein virheen: 
- Juotin laserin staattisuudensuojan pois ennenaikojaan. Tarkoitan sitä johtimia yhdistävää tinapisaraa, joka on uuden laserin liitosjohdon päällä.

Lopputulos että uusi laseri oli huonompi kuin alkuperäinen nykyisessä hapessaan, eikä lukenut yhtään mitään. Seuraava laserin asennus menikin videon opastuksella eli laseri kiinni johtoineen ja sitten vasta staattisuuden suoja pois. Sen jälkeen pelit alko pyörimään niinkuin piti. Muistutan vain tällä pienellä tekstillä kaikkia jotka alkaa tekemään ja ettei tee samaa virhettä ( tai ainakin vara laserin tilannut kun ovat niin halpoja ).

---Vieraskirja---

Web Analytics Clicky