DVB nauhoituksen korjaus

06.12.2013

0

Pari kertaa olen onnistunut omalla DigiTV -tikulla luomaan virheellisiä *.ts -tiedostoja. VLC toistaa useimmiten noita mutta muissa soittimissa pysähtyvät kuin seinään heti muutaman sekunnin jälkeen. Tallennukseen on sekoittunut oikean tallennuksen vierellä toinen ja soittimet yrittää toistaa sitä väärää.

Tarvitset:
DGIndex DGMPGDec
Virtualdub VirtualDub
(Vaihtoehtoinen pakkaaja) x264 Encoder VFW versiossa käyttöliittymä.DGIndex
1 2

Käynnistä DGIndex -ohjelma ja avaa nauhoitettu video → Stream valikosta valitse Detect PIDs PAT/PMT → Ilmestyy lista jossa näkyy kaksi eri ohjelmaa ja niitten video ja ääni streamit → Valitse oikea video, ääni ja PCR painamalla Set x → Tallenna nyt valitsemalla Save Project and Demux Video, jolloin ohjelma luo sinulle oikeat video ja ääni tiedostot. Tiedostoa nimettäessä ei tarvitse lisätä tiedoston päätettä. Ohjelma tekee sen itse. Ohjelma purkaa valitut osiot ja ei pakkaa uudelleen.

3


Virtualdub

Käynnistä Virtualdub ja tuo video- ja äänitiedosto (nimeä äänitiedoston pääte *.mp2 → *.mp3 jotta Virtualdub hyväksyy sen). Valitse FileOpen video file. Ääni valitaan erillisenä tiedostona valitsemalla AudioAudio from other file.... Tarkista että Direct Stream Copy on valittuna ettei ääntä pakata. Kuka nyt sitä haluaisi vielä pakata?Koska video pakataan niin valitse VideoCompression... → Ilmestyy uusi ikkuna josta voit valita mieleisesi pakkaajan. Nyt esimerkissä valitaan h.264 pakkaus.

4

Videon leikkaamiseen (mainosten poistoon) on kätevä käyttää näppäimistön nuolinäppäimiä ja Home -näppäimellä valitaan leikkauksen alku ja End -näppäimellä loppu. Kyseinen valinta poistetaan Del -näppäimellä.

5

Pakkauksen aloittamiseksi valitaan FileSave as AVI... → Valmis (heti kun prosessi valmis)!

---Vieraskirja---

Web Analytics Clicky