ADSL Moodemit

07.03.2015

Tutuksi tulleet yksilötTalouteen on nyt kertynyt muutama modeemi, kaikissa oma ongelmansa ja ei yhtäkään kirkasta voittajaa. Mainitsen muutaman merkin ja mallin joita älä hanki jos haluat ongelmitta elää. Kaikki tämä nyt keskittyy ADSL+2(?) modeemeihin tai ainakin hyvin murto-osaan niistä. Huom! Siltaavassa tilassa modeemit olivat askeleen nopeampia kuin NAT -tilassa. Speedtestillä kokeiltuna kolmea eri serveriä ja keskiarvot viidestä mittauksesta.


Zyxel P660HW-61

Vuosien kokemus. WiFillä ja ilman. Modeemi on ajateltu hyvin mutta rautatason toteutus on surkeata kun komponentit kuumenevat (muovisesta pohjakuoresta mittasin +45C jo parin tunnin käytön jälkeen, pitkään käytössä olleen piirilevy oli ruskistunut pohjasta piirin kohdalta) ja virransyötön kondensaattorit täytyy vaihtaa jos haluaa vakaampaa nettiyhteyttä.

Kondensaattori korjaus ehdotuksen löysin Googlen avulla whirlpoolin foorumilta nimimerkiltä toysoft. Hän antoi Gmail osoitteensa kautta ohjeet joten kyselkää häneltä, voi ostaa siis suoraan setin konkkia häneltä, jotka itsekkin ostin omaa hyvyyttäni ;)
Tässä linkki eBay kohteeseen: http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120663255473
A-Link RoadRunner 24AP
Linkkejä: Manuaali, A-Link FTP, http://10.0.0.2/ - Asetussivut

Kaatuilee, Asetuksien sivut lagittaa, pätkii DNS out of sync -virheitä purkin login täyteen päivän mittaan. Itse en onnistunut muuttamaan tätä romua siltaavaksi. Muuten monipuoliset valikot teoriassa. Puutteeksi lisään myös sen ettei laitteessa ole On/Off -virtanappia ollenkaan. Jos laitat ensin muuntajan seinään ja sitten kytket piuhan modeemiin tulee näkyvä kipinä. Joten suosittelen tätä näistä kolmesta vähiten.
Elisa kotiboxi / Bewan ibox a5100 / Wippies Homebox (black)
Linkkejä: Elisa info, RouterIPAdress.com, pace.com, http://192.168.100.1/ - Asetussivut

Tämä on raudaltaan hyvin mainio, mutta Elisa(kin) teki tästä firmwarellaan rampautetun etähallinnan riippuvuuden takia. Esimerkiksi firmware päivitykset tippuivat yksilöidysti asiakkaille vaikka helpomminhan he vain laittaisivat jakoon yhden tiedoston? Wippies rikkoi vapaalähdekoodi -lisenssiä julkaisematta koko lähdekoodia. Bewan yhtiöhän on jo kuollut ja kuopattu kun Pace osti sen.
Alkuperäistä firmwarea (.bin) ei ole löytynyt. Modeemin saa siltaavaksi kunhan muistaa muuttaa VCI - arvon oikeaksi (operaattori kohtainen... Sonera = 33). Vähiten kaatuileva (Zyxeli ja RR24AP kaatuilivat jo 4h aikana). Kaatuili 1A/12V DC muuntajalla, mutta kun vaihtoi suosituksen mukaiseksi eli 2A/12V DC -muuntajaksi niin kaatuilut loppuivat. Hyvin harvoin tarvinnut käynnistää uudelleen. Monet myyvät tätä kympillä, itselleni kaveri lahjoitti.
Rajoitukseksi lasketaan GRE - yhteyden blokkaaminen kokonaan NAT tilassa ilman että sitä voisi mitenkään hyväksyä läpi (esim. PPTP - VPN serveriä ei voi tehdä ja ottaa yhteyttä. Kaatuu käyttäjätunnusten ja salasanan tarkistukseen).
Lisä miinukseksi lasketaan myös hankalahko asetusten muuttelu kun muutokset eivät astu voimaan.

Näköjään Muropakettiin on ilmestynyt oma aihe jossa on FW päivitys ohjeet epävirallisempaan OpenWRT käyttikseen.
TeleWell TW-EA510v3 (b)
Linkkejä: Manuaali, TeleWell - kotisivut, Asetussivut listattuna, http://192.168.0.254/ - Asetussivut

Hyvät mahdolliset asetukset. Toimii tällä hetkellä Elisa boxin kanssa antamassa sillatun yhteyden.
Yhteyden vakauden sai korjattua vaihtamalla ADSL2+ ja Annex modulointia toiseksi (G.Dmt tai T1.413). SNR x,x db arvot kärsii (pienenee.. 6 db on kipuraja), jotta Linjan vaimennus arvot pienenevät.
Purkin omaa vakautta sai poistamalla käytöstä watchdog:n ja vaihtamalla Noise Margining - asetukseen IPTV.

---Vieraskirja---

Web Analytics Clicky