Windows LAN (FTP)

10.07.2013

pingi

Monet ovat törmänneet ongelmaan kun yrittävät saada yhteyttä ristiinkytketyllä (crossover) kaapelilla WinXP koneesta esim. Win8 koneseen tai toisinpäin. Ongelma on vain Windowksen Palomuurissa jossa käydään molemmista koneista sammuttamassa vain tarpeellinen että saadaan vapaa yhteys koneitten välille.


Kytkentä & IP Asetukset

Kytke ristiinkytketty LAN kaapeli koneitten välille ja määritä IP asetukset. Huomaa ettei yhteydessä tarvita ollenkaan DNS-osoitteita.

xp_ip
win8_ip


Palomuuri - WinXP & Vista/7/8
winxp
win8_0

Sinun täytyy käydä poistamassa ruksi (Verkkoyhteyden nimi on uudelleen nimettynä minulla "FTP") erikseen kaikilta välilehdiltä (Toimialueen-, Yksityinen-, ja Julkinen Profiili) Vista/7/8 Palomuurista. Windows XP:ssä riittää vain yhden ruksin poisto.
Nyt pitäisi onnistua FTP yhteydetkin ongelmitta. Asian voi varmistaa pingi testillä vastapuolen koneen ip osoitteeseen. P.S. Itse käytän Quick ’n Easy FTP Server jakamaan kansiot ja FileZilla -ohjelmaa siirtoihin.

---Vieraskirja---

Web Analytics Clicky