Samsung GT-I9000 Firmware /ROM

25.03.2016

Gigantti


Lhteet: samsung.com /fi, Suomalainen kyttopas *.pdf, gsmarena.com I9000, xda-wiki I9000, PIT Files

Samsung Galaxy S on S5230:st huima parannus kosketusnytt puhelimissa, koska se toimii. Nytn muovipinta on vaihtunut lasiin ja resoluutio on riittv. Kyttjrjestelm on vaihtunut Samsungin omasta Androidiin... mutta Samsung tuki puhelinta vain vuoden. Asiaa auttaa huomattava yhteis kehittelemss omia Android ROMeja. Yksi mainittava on Cyanogen mod, sen Galaxy S (I9000) nightly -julkaisut, nightlyn changelog, ja Google Apps.


Nytn miten palata (esim. CM10.1) takaisin Samsungin viimeisimpn viralliseen Android versioon. Kerneli korvataan toisella, jotta saadaan pkyttjn oikeudet (Roottaus). Vaihtoehtona asennetaan Darky's v9.5 Extreme Edition, joka on ainut ja viimeinen jossa on toimiva kakssuuntainen puheluitten nauhoitus. Syy miksi sit ei lydy muista on lakien (Amerikka sekasotkuosavaltiot) takia. Cyanogen on mys jttnyt kaikista ROMeistaan ominaisuuden pois kokonaan vaikka he kykenisivt lismn ominaisuuden uudempaan Android versioon mutta rehellisen Open Source yhteisn eivt tehnyt tt #1, #2.


PC:ll tytyy olla asennettuna Samsungin USB ajurit. Suosittelen Samsung's latest USB drivers-ajuripakettia. Samsungin virallisen ohjelman (Kies - entinen Samsung New PC Studio) ohessa saa mys nm jos muistaa valita asennuksen aikana oikean ruksin.

Puhelimen saa Download -tilaan sulkemalla puhelin ja kynnistmll painaen samalla Volume(-) alas, koti- ja virtanppint yhtaikaa.

Samsungin Android ROMit on jaettu eri alueisiin koodeilla. Suomi kuuluu -NEE koodilla pttyviin (Nordic).
Download tilassa on aikalaskuri, jonka jlkeen saatat jd "Setup Connection.." -kohtaan. Eli l viivyttele turhaan.
Gingerbread - Android 2.3.6


ROM Flashing Tool Odin3 v3.04
ROM Official 2.3.6 I9000XWJWB-NEE.zip (ODIN) md5sum: 09CBD50B3F59EE07EAD1EE84F53682A8
dbdata dbdata.zip (ODIN) md5sum: 868B81B9E28D30C82A00038D29E65D8C

Tm on viimeisin virallinen Samsung Android versio ksyeiselle puhelimelle. Pivitys operaatio kattaa puhelimen muistin osioimisen ja uupuvan dbdata virheen korjaamisen. Eli voidaan tulla thn pisteeseen hyvin monesta vikatilaanteesta tai ROM versiosta kun puhelin ei toimi tai toimii.

Kynnist Odin3-ohjelma jolla ROMin asennus tehdn puhelimeen tietokoneen kautta. Kytke puhelin Download-tilassa tietokoneeseen usb johdolla.

Odin3R

Laita kuvan (ilman puhelin kytkettyn.. lainassa puhelin) mukaisesti kaikki ja paina start. Puhelin kynnistyy uudestaan valmistuessaan.I9000_1

Jos oli joku virhetilanne ja puhelin kynnistyy kuvanmukaiseen tilanteseen (ODINin Efs Clear optio aiheuttaa muunmuassa). Kynnist puhelin uudestaan Download -tilaan ja valitse PDA paikkaan dbdata.rfs.tar. Tarkista ettet jttnyt Re-Partitionia plle! Ja paina Start. Puhelin kynnistyy nyt Androidiin asti. Formatoi asetuksissa USB memory jotta puhelin on puhdas kaikista ylimrisist.
Google Play Store ei kynnisty? "the application google play store has stopped" sen jlkeen kun yritt kynnist kun ekan kerran hyvksyit License agreement? Kyseess on joku bugi. Menet asetuksiin ja lydt All osiosta Google Play storen ja painat Clear data ja pysytt sen.. Kynnist uudelleen Google Play store valikoista ja lydt itsesi taas "Google Play Store on pivittymss" ja sen jlkeen tulee taas hyvksytk kaiken... jtt ohjelman painamalla puhelimen Home-nppint ja Google Play store pivittyy taustalla.. huomaat kun minuutin pst aukaiset ja yritt uudelleen niin ulkonk on vaihtunut!

Haluat poistaa Google Accountin ilman Factory Reset (Factory reset ei toimi?). Roottaus pakollinen.
Avaa joku Root tiedostohallinta ohjelma ja mene /data/system/ → poista accounts.db → Kynnist puhelin uudestaan → Valmis!

Roottaus.. asenna Semaphore.. ja asenna sen jlkeen uusin SuperSU koska muuten SuperSU herjaa vanhoista binripaketista.

Roottaus


Kernel Semaphore_2.7.4.tar (ODIN) md5sum: CDB807157A88E38B017A8B0EB4C3E5A0
SuperSU Latest SuperSU.zip (CWM)

Siirr valmiiksi viimeisin asennettava SuperSU asennus*.zip puhelimen muistille. Kynnist puhelin Download -tilaan. Valitse ODINissa Semaphore_2.7.4.tar -tiedosto PDA-sarakkeeseen ja paina "Start". Puhelin kynnistyy uudelleen valmistuessaan. Kynnist puhelin uudelleen Recovery tilaan. Kernelin mukana asentui ClockWorkMod (CWM) Recovery, jota kytetn asentamaan viimeisin SuperSU tiedosto.

Recoveryyn eli tss tapauksessa ClockWorkMod (CWM) psee kun kynnistt puhelimen painamalla yht aikaa Volume yls + Home + Virtanppin. Valikossa liikkuminen tapahtuu fyysisill nppimill. Virtanppin(taakse), Home(valinta/enter), Volume yls(yls), ja Volume alas(alas).

I9000_1

Asenna SuperSU *zip paketti kyttmll CWM:n "install zip from sdcard" ominaisuutta. Etene ohjelman ohjeiden mukaisesti. Puhelin pitisi olla tmn jlkeen rootattu.


Darkys 9.5 Extreme Edition

Lataukset:
Darkys 9.5 Extreme Edition (ROM) md5sum: af76d927ac554bd98038a32faeb6d4a8
Darkys Core 1.4 Kernel (ODIN)* md5sum: 1a69fa2ac516c4d38411ff2f153498ff
Darkys Core 1.4 Kernel (CWM) md5sum: be9cf183872c366d77df5ac50bb1aee2

Darkys 9.5 Extreme Edition (Android 2.2.1). Suomen kieli lytyy, ja kunhan nppimistn vaihtaa esim. "Gingerbread keyboard" niin tulee :t virtuaaliselle nppimistlle.

Siirr Darkys ROM *.zip puhelimen sisiselle SDcardille valmiiksi. Asentamiseen tarvitaan vanha Kernel, jossa on tarpeeksi vanha Clockwork Mod, joka mahdollistaa vanhemmat asennuspaketit (esim. ROMit). Asenna Darky's Core 1.4 (ODIN) kuten Roottauksessa Semaphore kernel. Tss tapauksessa kun puhelin kynnistyy itsestn (itsell ei enn mennyt Samsung logosta eteenpin), anna sen kynnisty 5-10min ja sulje painamalla pitkn virtanappia. Nytt ky pimen. Ota nyt akku irti jotta puhelin sammuisi ja laita takaisin. Kynnist puhelin painamalla samalla Volume yls + Home + Virtanppint mennksesi CWM Recoveryyn, josta voit asentaa Darkys 9.5 ROMin ("choose .zip from sdcard").

Asennuksen jlkeen voit asentaa pivitetymmn Darky's Core 1.4 -Kernelin takaisin (ROMin asennuksessa kernelikin pivittyy). Kernelin (CWM) asennus tapahtuu tsmlleen samalla tavalla kuin ROMien asennus CWM kautta.?


*Puhelujen nauhoitus painamalla punaista rec nappia tai muuttamalla puhelimessa (SDcard) olevien tiedostojen nimet .norec_in .norec_out.rec_in .rec_out.
*Kuvakaappauksen puhelimen nytst saa otettua painamalla jrjestyksess puhelimen "paluu" hipaisu ja Home/Koti -nppint.
*Jos onnistuit tyntmn jotain antennin testaus porttiin niin mahdollisesti rikoit siit kytkimen. Kyseess on FME-Female -liitin (MHC-705/MS-705). → I9000 No Signal Fix

Suosittelen
Zeam Launcher Kevyin kynnistysohjelma (launcher)?
Bluetooth GPS jos omistat erillisen Bluetooth GPS mokkulan.
GPS Connected navigointiin ettei puhelin katkaise GPS signaalia.
KeepScreen navigointiin (esim.) ettei nytt sammu.
Screen Dimmer Nytn kirkkauden ajoittaminen (satunnaisten ohjelmien pop-up ikkunat saattavat vaatia tmn ohjelman hetkellist sammuttamista).
BLN control jotta puhelin ilmoittaisi viestist ja ilmoituksista hohtavilla nppimill.
DPI Changer:lla vaihtamalla nytn DPI:ta pienemmlle saa esim. kartta sovelluksen nyttmn paremmalle kun hiritsevt palkit pienenevt.
Fast File Transfer kyt WiFi Direct:ia nopeaan laitteiden vliseen tiedostojen siirtoon.
BitTorrent Sync puhelimen tiedostojen synkronointiin tietokoneen kanssa.
aCalendar on vain kaunis kalenteri. Kaveriksi Calendar SnoozePuhelimen numerokoodit: *#06# - IMEI *#0*# - LCD Test menu *#*#4636#*#* - Phone information *#*#34971539#*#* - Detailed camera information *#*#273282*255*663282*#*#* - Immediate backup of all media files *#*#197328640#*#* - Enable test mode for service *#*#232339#*#* - Wireless LAN tests *#*#0842#*#* - Backlight/vibration test *#*#2664#*#* - Touchscreen Test *#*#1111#*#* - FTA software version *#12580*369# - Software and hardware info *#9090# - Diagnostic configuration *#872564# - USB logging control *#9900# - System dump mode *#301279# - HSDPA/HSUPA Control Menu *#7465625# - View phone lock status *#*#7780#*#* - Reset the /data partition to factory state *2767*3855# - Format device to factory state
P.S. Jos joku kysyy mik on paras ROMi niin suosittelen kokeilemaan Murobbs:hn tullutta ehdotusta, josta lytyy hyv palautetta (kokeiltuani mys itse), joten siin on yksi hyv kokeiltava vaihtoehto. AndroSlim - xda-dev


Kysymykset ja valitukset voi kirjoittaa Vieraskirjaan.

---Vieraskirja---

Web Analytics Clicky