Samsung GT-I9000 Firmware /ROM

25.03.2016

Gigantti


Lähteet: samsung.com /fi, Suomalainen käyttöopas *.pdf, gsmarena.com I9000, xda-wiki I9000, PIT Files

Samsung Galaxy S on S5230:stä huima parannus kosketusnäyttö puhelimissa, koska se toimii. Näytön muovipinta on vaihtunut lasiin ja resoluutio on riittävä. Käyttöjärjestelmä on vaihtunut Samsungin omasta Androidiin... mutta Samsung tuki puhelinta vain vuoden. Asiaa auttaa huomattava yhteisö kehittelemässä omia Android ROMeja. Yksi mainittava on Cyanogen mod, sen Galaxy S (I9000) nightly -julkaisut, nightlyn changelog, ja Google Apps.


Näytän miten palata (esim. CM10.1) takaisin Samsungin viimeisimpään viralliseen Android versioon. Kerneli korvataan toisella, jotta saadaan pääkäyttäjän oikeudet (Roottaus). Vaihtoehtona asennetaan Darky's v9.5 Extreme Edition, joka on ainut ja viimeinen jossa on toimiva kakssuuntainen puheluitten nauhoitus. Syy miksi sitä ei löydy muista on lakien (Amerikka sekasotkuosavaltiot) takia. Cyanogen on myös jättänyt kaikista ROMeistaan ominaisuuden pois kokonaan vaikka he kykenisivät lisämään ominaisuuden uudempaan Android versioon mutta rehellisenä Open Source yhteisönä eivät tehnyt tätä #1, #2.


PC:llä täytyy olla asennettuna Samsungin USB ajurit. Suosittelen Samsung's latest USB drivers-ajuripakettia. Samsungin virallisen ohjelman (Kies - entinen Samsung New PC Studio) ohessa saa myös nämä jos muistaa valita asennuksen aikana oikean ruksin.

Puhelimen saa Download -tilaan sulkemalla puhelin ja käynnistämällä painaen samalla Volume(-) alas, koti- ja virtanäppäintä yhtäaikaa.

Samsungin Android ROMit on jaettu eri alueisiin koodeilla. Suomi kuuluu -NEE koodilla päättyviin (Nordic).
Download tilassa on aikalaskuri, jonka jälkeen saatat jäädä "Setup Connection.." -kohtaan. Eli älä viivyttele turhaan.
Gingerbread - Android 2.3.6


ROM Flashing Tool Odin3 v3.04
ROM Official 2.3.6 I9000XWJWB-NEE.zip (ODIN) md5sum: 09CBD50B3F59EE07EAD1EE84F53682A8
dbdata dbdata.zip (ODIN) md5sum: 868B81B9E28D30C82A00038D29E65D8C

Tämä on viimeisin virallinen Samsung Android versio ksyeiselle puhelimelle. Päivitys operaatio kattaa puhelimen muistin osioimisen ja uupuvan dbdata virheen korjaamisen. Eli voidaan tulla tähän pisteeseen hyvin monesta vikatilaanteesta tai ROM versiosta kun puhelin ei toimi tai toimii.

Käynnistä Odin3-ohjelma jolla ROMin asennus tehdään puhelimeen tietokoneen kautta. Kytke puhelin Download-tilassa tietokoneeseen usb johdolla.

Odin3R

Laita kuvan (ilman puhelin kytkettynä.. lainassa puhelin) mukaisesti kaikki ja paina start. Puhelin käynnistyy uudestaan valmistuessaan.I9000_1

Jos oli joku virhetilanne ja puhelin käynnistyy kuvanmukaiseen tilanteseen (ODINin Efs Clear optio aiheuttaa muunmuassa). Käynnistä puhelin uudestaan Download -tilaan ja valitse PDA paikkaan dbdata.rfs.tar. Tarkista ettet jättänyt Re-Partitionia päälle! Ja paina Start. Puhelin käynnistyy nyt Androidiin asti. Formatoi asetuksissa USB memory jotta puhelin on puhdas kaikista ylimääräisistä.
Google Play Store ei käynnisty? "the application google play store has stopped" sen jälkeen kun yrität käynnistää kun ekan kerran hyväksyit License agreement? Kyseessä on joku bugi. Menet asetuksiin ja löydät All osiosta Google Play storen ja painat Clear data ja pysäytät sen.. Käynnistä uudelleen Google Play store valikoista ja löydät itsesi taas "Google Play Store on päivittymässä" ja sen jälkeen tulee taas hyväksytkö kaiken... jätät ohjelman painamalla puhelimen Home-näppäintä ja Google Play store päivittyy taustalla.. huomaat kun minuutin päästä aukaiset ja yrität uudelleen niin ulkonäkö on vaihtunut!

Haluat poistaa Google Accountin ilman Factory Reset (Factory reset ei toimi?). Roottaus pakollinen.
Avaa joku Root tiedostohallinta ohjelma ja mene /data/system/ → poista accounts.db → Käynnistä puhelin uudestaan → Valmis!

Roottaus.. asenna Semaphore.. ja asenna sen jälkeen uusin SuperSU koska muuten SuperSU herjaa vanhoista binääripaketista.

Roottaus


Kernel Semaphore_2.7.4.tar (ODIN) md5sum: CDB807157A88E38B017A8B0EB4C3E5A0
SuperSU Latest SuperSU.zip (CWM)

Siirrä valmiiksi viimeisin asennettava SuperSU asennus*.zip puhelimen muistille. Käynnistä puhelin Download -tilaan. Valitse ODINissa Semaphore_2.7.4.tar -tiedosto PDA-sarakkeeseen ja paina "Start". Puhelin käynnistyy uudelleen valmistuessaan. Käynnistä puhelin uudelleen Recovery tilaan. Kernelin mukana asentui ClockWorkMod (CWM) Recovery, jota käytetään asentamaan viimeisin SuperSU tiedosto.

Recoveryyn eli tässä tapauksessa ClockWorkMod (CWM) pääsee kun käynnistät puhelimen painamalla yhtä aikaa Volume ylös + Home + Virtanäppäin. Valikossa liikkuminen tapahtuu fyysisillä näppäimillä. Virtanäppäin(taakse), Home(valinta/enter), Volume ylös(ylös), ja Volume alas(alas).

I9000_1

Asenna SuperSU *zip paketti käyttämällä CWM:n "install zip from sdcard" ominaisuutta. Etene ohjelman ohjeiden mukaisesti. Puhelin pitäisi olla tämän jälkeen rootattu.


Darkys 9.5 Extreme Edition

Lataukset:
Darkys 9.5 Extreme Edition (ROM) md5sum: af76d927ac554bd98038a32faeb6d4a8
Darkys Core 1.4 Kernel (ODIN)* md5sum: 1a69fa2ac516c4d38411ff2f153498ff
Darkys Core 1.4 Kernel (CWM) md5sum: be9cf183872c366d77df5ac50bb1aee2

Darkys 9.5 Extreme Edition (Android 2.2.1). Suomen kieli löytyy, ja kunhan näppäimistön vaihtaa esim. "Gingerbread keyboard" niin tulee äö:t virtuaaliselle näppäimistölle.

Siirrä Darkys ROM *.zip puhelimen sisäiselle SDcardille valmiiksi. Asentamiseen tarvitaan vanha Kernel, jossa on tarpeeksi vanha Clockwork Mod, joka mahdollistaa vanhemmat asennuspaketit (esim. ROMit). Asenna Darky's Core 1.4 (ODIN) kuten Roottauksessa Semaphore kernel. Tässä tapauksessa kun puhelin käynnistyy itsestään (itsellä ei enään mennyt Samsung logosta eteenpäin), anna sen käynnistyä 5-10min ja sulje painamalla pitkään virtanappia. Näyttö käy pimeänä. Ota nyt akku irti jotta puhelin sammuisi ja laita takaisin. Käynnistä puhelin painamalla samalla Volume ylös + Home + Virtanäppäintä mennäksesi CWM Recoveryyn, josta voit asentaa Darkys 9.5 ROMin ("choose .zip from sdcard").

Asennuksen jälkeen voit asentaa päivitetymmän Darky's Core 1.4 -Kernelin takaisin (ROMin asennuksessa kernelikin päivittyy). Kernelin (CWM) asennus tapahtuu täsmälleen samalla tavalla kuin ROMien asennus CWM kautta.?


*Puhelujen nauhoitus painamalla punaista rec nappia tai muuttamalla puhelimessa (SDcard) olevien tiedostojen nimet .norec_in .norec_out.rec_in .rec_out.
*Kuvakaappauksen puhelimen näytöstä saa otettua painamalla järjestyksessä puhelimen "paluu" hipaisu ja Home/Koti -näppäintä.
*Jos onnistuit työntämään jotain antennin testaus porttiin niin mahdollisesti rikoit siitä kytkimen. Kyseessä on FME-Female -liitin (MHC-705/MS-705). → I9000 No Signal Fix

Suosittelen
Zeam Launcher Kevyin käynnistysohjelma (launcher)?
Bluetooth GPS jos omistat erillisen Bluetooth GPS mokkulan.
GPS Connected navigointiin ettei puhelin katkaise GPS signaalia.
KeepScreen navigointiin (esim.) ettei näyttö sammu.
Screen Dimmer Näytön kirkkauden ajoittaminen (satunnaisten ohjelmien pop-up ikkunat saattavat vaatia tämän ohjelman hetkellistä sammuttamista).
BLN control jotta puhelin ilmoittaisi viestistä ja ilmoituksista hohtavilla näppäimillä.
DPI Changer:lla vaihtamalla näytön DPI:ta pienemmälle saa esim. kartta sovelluksen näyttämään paremmalle kun häiritsevät palkit pienenevät.
Fast File Transfer käytä WiFi Direct:ia nopeaan laitteiden väliseen tiedostojen siirtoon.
BitTorrent® Sync puhelimen tiedostojen synkronointiin tietokoneen kanssa.
aCalendar on vain kaunis kalenteri. Kaveriksi Calendar SnoozePuhelimen numerokoodit: *#06# - IMEI *#0*# - LCD Test menu *#*#4636#*#* - Phone information *#*#34971539#*#* - Detailed camera information *#*#273282*255*663282*#*#* - Immediate backup of all media files *#*#197328640#*#* - Enable test mode for service *#*#232339#*#* - Wireless LAN tests *#*#0842#*#* - Backlight/vibration test *#*#2664#*#* - Touchscreen Test *#*#1111#*#* - FTA software version *#12580*369# - Software and hardware info *#9090# - Diagnostic configuration *#872564# - USB logging control *#9900# - System dump mode *#301279# - HSDPA/HSUPA Control Menu *#7465625# - View phone lock status *#*#7780#*#* - Reset the /data partition to factory state *2767*3855# - Format device to factory state
P.S. Jos joku kysyy mikä on paras ROMi niin suosittelen kokeilemaan Murobbs:hän tullutta ehdotusta, josta löytyy hyvää palautetta (kokeiltuani myös itse), joten siinä on yksi hyvä kokeiltava vaihtoehto. AndroSlim - xda-dev


Kysymykset ja valitukset voi kirjoittaa Vieraskirjaan.

---Vieraskirja---

Web Analytics Clicky