Huawei Honor 4X Firmware /ROM Che2-L11 C432

02.06.2016

ps
Mahdollisimman lyhyt ohje kuinka asentaa Honor 4X:ään Lollipop päivitys, Marshmallow päivitys ja purkaa bootloader lukitus puhelimesta. Ja pieniä vinkkejä jos mokaat lopussa. Takuun raukeamisesta en ota vastuuta tai mitä puhelimelle tapahtuu ja jos menetät kaiken datasi. Muista pitää kopiot tärkeistä tiedostoistasi (ohjelmista voi ottaa kopiot Titanium Backup:in avulla). Tarvitset muistikortin (SD card), mielellään tyhjää enemmän kuin 3gb ja puhelimen akun ladattuna täyteen ettei tule yllätyksiä. Epävirallinen BETA ja roottaus voi evätä takuun! Huom! Mene kaikki asetukset näkymään jotta ohjeet vastaavat tilannetta.

Yläpuolella pikalinkit kuhunkin osioon.

Mielestäni Marshmallow vie selvästi vähemmän virtaa (Doze tila) ja hyvänä muutoksena (mitä toivonut) on ilmoituksien ilmaiseminen vilkuttamalla yhä lediä samaan aikaan ilmoitusledin näyttäessä latauksen tasoa kun puhelin on laturissa.
Adoptable Storage antaa joustavuutta asentaa enemmän sovelluksia muttei rajattomasti. Jotta sovellus voisi kokonaan asentua muistikortin puolelle tulisi ohjelman kehittäjän olla määrittänyt sillä oikeuden, ja joutuu vielä siirtelemään ohjelmia manuaalisesti asetuksissa vapauttaen muistia.
Apps can be placed on adopted storage media only when the developer has indicated support through theandroid:installLocation attribute.

Yleisesti ohjelmat yhä tarvitsevat tilaa sisäiseltä muistilta vaikakin sisältö saattaakin asentua muistikortin puolelle.

Vaihtoehto Adoptable Storage:lle on Apps2SD. Ongelmia: System ei tue init.d:tä. Puhelin ei mounttaa SDcard:n ylimääräistä osiota. Asioita voi kiertää mutta varoituksen sana etten saanu vakaasti toimimaan kyseistä sovellusta. Link2SD ei toiminut BETA:lla itselläni myöskään.

*#*#2846579#*#* - hidden service -menu Dial in
Lollipop - Android 5.1
ROM Huawei Lollipop *.zip
UPDATE.APP md5sum: B05E0CB146ED5F69845377F20F3081E7

Lataa edellä mainittu ROM paketti Honor 4X CherryPlus-L11C432B310.zip → Pura paketti Honor 4X CherryPlus-L11C432B310.zip ja löydä sieltä UPDATE.APP -tiedosto → Luo puhelimen muistikortille kansio nimeltä dload → Siirrä UPDATE.APP -tiedosto dload kansioon (minkä juuri loit) puhelimen muistikortille.

honor_menu

Mene puhelimen asetuksiin (Settings) ja löydä kuvan mukainen Päivittäjä (Updater) → valitse Updater valikossa alhaalla oleva menu ja valitse siellä oleva Paikallinen päivitys (Local Update) → tulee ikkuna jossa näet UPDATE.APP tiedoston → valitse painamalla UPDATE.APP päältä → paina ilmestyvän ikkunassa Install ja jatka ohjeiden mukaan asennuksen loppuun..
Marshmallow - Android 6.0 (BETA)
ROM Marshmallow *.zip Viimeistelty versio!
ROM Marshmallow BETA *.zip md5sum: C5CA1C7609088237FCEF62BF16010278

Lataa edellä mainittu ROM paketti update.zip → Siirrä update.zip -tiedosto dload kansioon puhelimen muistikortille.

Mene puhelimen asetuksiin (Settings) ja löydä kuvan mukainen Päivittäjä (Updater) → valitse Updater valikossa alhaalla oleva menu ja valitse siellä oleva Paikallinen päivitys (Local Update) → tulee ikkuna jossa näet UPDATE.APP tiedoston → valitse painamalla UPDATE.APP päältä → paina ilmestyvän ikkunassa Install ja jatka ohjeiden mukaan asennuksen loppuun..Huom! *.zip pakettia ei pureta ja oteta UPDATE.APP yksinään, koska se ei sisällä koko käyttöjärjestelmää! Puhelin menee sekaisin muttei rikki.
Bootloaderin Unlockkaus
ADB Installer [TOOL] [WINDOWS] ADB, Fastboot and Drivers - 15 seconds ADB Installer v1.4.3
Huawei unlock Unlocking Agreement
Huawei Product ID Generator *.rar
Bootloader Unlock by inshaalmirza alkuperäinen ohje

Tehtaalta tullessa Honor 4X:n Bootloader on lukittu, jonka purkamiseen tarvitaan puhelimen kanssa kommunikointiin Fastboot ohjelma ja ajurit, ja puhelimen pää (main) SIM1 IMEI koodi. ADB ohjelma on yhtä hyödyllinen, joten se tulee myös mukana hyvin kätevässä ADB Installer - paketissa, joka antaa kaiken tarvittavan sinulle ajureita myöten.

Jotta voit käyttää edellä mainittuja täytyy puhelimesta USB debugging kääntää päälle. (Huom lässynlässyn.. ethän pääse Androdiin?)
Sinun täytyy mennä Asetukset (Settings) → About phone → painaa 7 kertaa Build number päältä... → ilmestyy Kehittäjän asetukset (Developer options) Asetukset päävalikkoon.. → mene sinne ja käännä päälle USB debugging.

..jatkuu
Vaihtoehtoinen järjestelmän päivitys/palautus keinot

Kitkat Android (Android 4.x.x):
Asennettava Android versio on valmiina muistikortilla dload kansiossa (UPDATE.APP tai update.zip) → Käynnistä puhelin pitämällä samalla Volume UP (ylös) näppäintä kunnes tulet Android System Recovery Utility menu:un → Valitse apply update from sd card → jatka ohjeistuksen mukaan...

Lollipop Android (Android 5.x.x)
Asennettava Android versio on valmiina muistikortilla dload kansiossa (UPDATE.APP tai update.zip) → Käynnistä puhelin pitämällä samalla Volume UP (ylös) ja Volume DOWN (alas) yhtä aikaa kun käynnistä kunnes tulet Recovery menuun missä voit tehdä Force Updaten eli pakottaa järjestelmän asennuksen.
Itselle tuli tilanne kun tämä ei toiminut ja jouduin Bootloaderin aukaisemaan ja asentamaan Fastbootilla uusiks käsin..

Huom! Mahdollisesti joudut tekemään (etenkin jos teit Adoptable Storage:n) Factory Reset / Tehdaspalautuksen, muuten Force Update ainakin jää vain 5% ja kaatuu siihen.

TWRP Recovery
TWRP TWRP (Android 5.1/6.0 recovery) (thanks to inshaalmirza)

Yläpuolella oleva on tehty 4C mutta toimii itsellä 4X Marshmallow:ssa.
Asennat Fastbootilla fastboot flash recovery recovery.img -komennolla (tarkista dir komennolla ensin että recovery.img tiedosto löytyy sieltä missä olet komentokehoitteessa muuten ei toimi). Recovery:yn pääset kun käynnistät puhelimen painamalla virtanäppäimen kanssa samalla Volume(+) ylös näppäintä pohjassa.
Roottaus (Marshmallow)
1.zip SuperSU (Android 6.0)
SuperSU Latest SuperSU.zip BETA

Yläpuolella oleva on tehty 4C mutta toimii itsellä Honor 4X Marshmallow:ssa. Asennat TWRP:n kautta 1.zip ja käynnistät puhelimen takaisin järjestelmään ja huomaat että SuperSU sovellus on asentunut. Root Checker näytti vihreetä itsellä tässä vaiheessa. Myöhemmin SuperSU valittaa vanhoista binääreistä kun annat ohjelman päivittyä Play Storen kautta. Anna sen päivittää ne ja asenna sen jälkeen uusin flash SuperSU BETA *.zip TWRP:n kautta.
Roottaus (Lollipop)
KingRoot app KingRoot

Roottauksen pitäisi onnistua yläpuolella olevalla puhelimeen asennttavan appsin kautta suoraan ja Lollipop vanhemaan kitkat myös.
Marshmallow Adoptable Storage ominaisuus

Kyseinen ominaisuus on unohdettu Huaweilta järjestelmän sisälle joten eivät ole sisältäneet asetuksiin mitään tietä ottaa käyttöön mutta ainahan voi koettaa kiertää asioita ja löysin tämän vaihtoehtoisen tien miten saada SD muistikortin sisäisen muistin jatkeeksi Honor 4X:ssä. Alempana olevat kuvat kertovat idean.

mas1mas2

Varmuuskopioi kaikki SD muistikortilta pois koska se joudutaan alustamaan. Täytyy olla asennettuna ADB Installer ja puhelimesta täytyy olla USB debugging päällä. Kytke sitten puhelin tietokoneseen ja aloitetaan...

Avaa windowsin komentokehoite (CMD) esim. kirjoittamalla CMD hakupalkkiin.

mas2
Kirjaudutaan adb shelliin kirjoittamalla adb shell → pakotetaan Androidin Adoptable Storage ominaisuus päälle kirjoittamalla sm set-force-adoptable true (odota hetki että asetus vaihtuu) → Jotta voidaan alustaa SD muistikortti sisäiseksi.. etsitään ensin oman SD muistikortin osoite kirjoittamalla sm list-disks. Omalla kohdalla löytyi oma ulkoinen SD muistikortti disk:179:128 -osoitteesta jota käytämme seuraavaksi alustuksessa.

mas3


Alustetaan muistikortti sisäiseksi kirjoittamalla komento sm partition disk:179:128 private (odota muutama minuutti riippuen muistikortin koosta?...) → alustus kaatuu virheeseen "blaah.. Thread Binder C.. blaah" älä välitä..
mas3
Huomaat että puhelin valittelee muistikortista.. Mene asetuksiin → Advanced SettingsMemory & storage → Huomaat että muistikorttisi on nyt sisäisen rinnalla muttei hyödynnä vielä kapasiteettiaan

mas3
Paina SD Cardin päältä → menuMigrate dataMove data now ikkunassa valitse MOVE → valmis...

mas3


mas3


Huawein asetus valikko bugittaa muistin määrästä mutta ohjelmat toimivat normaalisti.
Vianratkaisua

Puhelimessa ei ollut Google Play Serviceä, asensin onnistuneesti mutten voi ladata mitään Google Play Storesta? (DF-DLA-15 error).
- Poista Google Account/tili puhelimesta.
- Force stop/Pysäytä Google Play, tyhjennä Appsin välimuisti ja data (cache and data).
- Force stop/Pysäytä Google service, tyhjennä Appsin välimuisti ja data (cache and data).
- Käynnistä puhelin uudestaan.
- Lisää takaisin Google Account/tili.
- Avaa muttet vastaa mihinkään kysymykseen Google Play Store ja jätä auki 5-10min.
- Ongelman pitäisi poistua koska Google Play storen pitäisi päivittyä hiljaisesti taustalla.

Tein Adoptable Storage ohjeen mukaisesti muistikortistani sisäisen muistin jatkeen, nyt haluan sen takaisin normaaliksi.
- Lataa SDformatter ja alusta tietokoneella muistikorttisi. Muistikortin pitäisi palautua normaaliksi.
Kysymykset ja valitukset voi kirjoittaa Vieraskirjaan.

---Vieraskirja---

Web Analytics Clicky