PIC32-Pinguino

04.01.2013

pic
Lähde: pinguino.cc


Linkkejä: Wikipedia - Arduino, arduino.cc, pinguino.cc, Olimex- Pinguino, medialab- Pinguino, ruuvipenkki.fi, Lukija-Artikkelit - "Arduino Unon reunaliittimien yleisesittely", jpmandon.blogspotfazzi.eng.br, tutorial.cytron, Pinguino IDE Qt 2.0


Varoitan jo aluksi että aloittelija tässä kirjoittelee, en vielä tunne hyvin C -kieltäkään, harrastelijat voivat toki kommentoida vieraskirjaan jos haluavat vinkkiä antaa tai mölistä muuten asiasta.

Kiinnostus näitä tee se itse -laitteita kohtaan oli jo iskenyt aikaisemmin. Miksi juuri tämä kehitysalusta? Miksi juuri tämä PIC32-Pinguino? Alunperin kohteena oli PICAXE -paketit kun niitä mainostettiin aloittelijaystävällisiksi (eli varmaan minulle), ja hankintana moinen oli jo hyvin lähellä mutta laiskuuttani jätin hankinnat vielä seuraavaan päivään. Seuraavana päivänä satuin kuitenkin lukemaan ruuvipenkki.fi:n uutisen Atomian aikomuksen päättää toimintansa, josta lähtisi tavaraa juuri nyt halvalla. Pieni silmäys laitteisiin ja tämä yksilö sattui olemaan vielä siellä ja sen sitten hankin. Otan nyt niskasta kiinni ja koetan paneutua tähän "arduino" tai mikrokontrollien ohjelmointiin kiinnostukseni takia elektroniikkaan. Ensimmäisen ledin vilkus ohjelman iskeminen laitteeseen on jo tehty ja kokeiltu eli tuskin mahdottomuus minullekaan on aloittaa hiljaa tämänkään kanssa...

Jotta pääsee alkuun kannattaa hankkia koekytkentäalusta eli breadboard. "Huom!" --alusta, ei levy. Alustan kanssa kannattaa myös hankkia "hyppy"johtimet joilla sit luoda kytkentöjä. Ne eivät juuri maksa mitään eBay.co.uk josta hankin molemmat.

Omalla kohdalla täytyi siirtyä Linuxin puolelle, koska Windowsin Pinguino X.3 svn 399:ssä oli bugeja jäänyt ohjelmaan. Esimerkkiohjelmia ei onnistunut kääntämään lcd kohdalla. Pienen Googletuksen tuloksena joku oli huomannut että Windowksen versio valitteli kummia joten siirryin Linuxin puolelle ja hain uusimman version suoraan svn:stä http://pinguino32.googlecode.com/svn/branches/x.4/. Se ei menny ihan suoriltaan kuten windowksessa vaan täytyi asentaa ainakin seuraavat paketit: python-usb python-wxgtk2.8 lib32gmp-dev lib32mpfr4 libmpc ja ia32-libs (64bit -järjestelmällä). Kuitenkin kunnes ohjelma oli saatu tuli libmpc.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory virheilmoitus jokaisella käyttökerralla. Yksi vaikuttava tekijä oli muuttaa ohjelman kansion ominaisuuksiin oikeuksiin sallia suorittaa ohjelmana.

Vaihtoehtoinen käyttöliittymä löytyy myös nimellä Pinguino IDE Qt jos tarvitsee. [Kuvia]

Pinguino raudaltaan ei perustu samaan kuin arduinoissa. Koodikin poikkeaa hitusen. Myöskin pienempi yhteisö vaikuttaa kumman haluaa ja Pinguino on viettänyt hiljaiseloa viime vuoden.

---Vieraskirja---

Web Analytics Clicky