PIC32-Pinguino

04.01.2013

pic
Lhde: pinguino.cc


Linkkej: Wikipedia - Arduino, arduino.cc, pinguino.cc, Olimex- Pinguino, medialab- Pinguino, ruuvipenkki.fi, Lukija-Artikkelit - "Arduino Unon reunaliittimien yleisesittely", jpmandon.blogspotfazzi.eng.br, tutorial.cytron, Pinguino IDE Qt 2.0


Varoitan jo aluksi ett aloittelija tss kirjoittelee, en viel tunne hyvin C -kieltkn, harrastelijat voivat toki kommentoida vieraskirjaan jos haluavat vinkki antaa tai mlist muuten asiasta.

Kiinnostus nit tee se itse -laitteita kohtaan oli jo iskenyt aikaisemmin. Miksi juuri tm kehitysalusta? Miksi juuri tm PIC32-Pinguino? Alunperin kohteena oli PICAXE -paketit kun niit mainostettiin aloittelijaystvllisiksi (eli varmaan minulle), ja hankintana moinen oli jo hyvin lhell mutta laiskuuttani jtin hankinnat viel seuraavaan pivn. Seuraavana pivn satuin kuitenkin lukemaan ruuvipenkki.fi:n uutisen Atomian aikomuksen ptt toimintansa, josta lhtisi tavaraa juuri nyt halvalla. Pieni silmys laitteisiin ja tm yksil sattui olemaan viel siell ja sen sitten hankin. Otan nyt niskasta kiinni ja koetan paneutua thn "arduino" tai mikrokontrollien ohjelmointiin kiinnostukseni takia elektroniikkaan. Ensimmisen ledin vilkus ohjelman iskeminen laitteeseen on jo tehty ja kokeiltu eli tuskin mahdottomuus minullekaan on aloittaa hiljaa tmnkn kanssa...

Jotta psee alkuun kannattaa hankkia koekytkentalusta eli breadboard. "Huom!" --alusta, ei levy. Alustan kanssa kannattaa mys hankkia "hyppy"johtimet joilla sit luoda kytkentj. Ne eivt juuri maksa mitn eBay.co.uk josta hankin molemmat.

Omalla kohdalla tytyi siirty Linuxin puolelle, koska Windowsin Pinguino X.3 svn 399:ss oli bugeja jnyt ohjelmaan. Esimerkkiohjelmia ei onnistunut kntmn lcd kohdalla. Pienen Googletuksen tuloksena joku oli huomannut ett Windowksen versio valitteli kummia joten siirryin Linuxin puolelle ja hain uusimman version suoraan svn:st http://pinguino32.googlecode.com/svn/branches/x.4/. Se ei menny ihan suoriltaan kuten windowksessa vaan tytyi asentaa ainakin seuraavat paketit: python-usb python-wxgtk2.8 lib32gmp-dev lib32mpfr4 libmpc ja ia32-libs (64bit -jrjestelmll). Kuitenkin kunnes ohjelma oli saatu tuli libmpc.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory virheilmoitus jokaisella kyttkerralla. Yksi vaikuttava tekij oli muuttaa ohjelman kansion ominaisuuksiin oikeuksiin sallia suorittaa ohjelmana.

Vaihtoehtoinen kyttliittym lytyy mys nimell Pinguino IDE Qt jos tarvitsee. [Kuvia]

Pinguino raudaltaan ei perustu samaan kuin arduinoissa. Koodikin poikkeaa hitusen. Myskin pienempi yhteis vaikuttaa kumman haluaa ja Pinguino on viettnyt hiljaiseloa viime vuoden.

---Vieraskirja---

Web Analytics Clicky