Pelien asennus ristiinkytketyn verkkokaapelin ylitse Playstation 2:seen.

26.02.2014

Ohje soveltuu niille ketkä omistavat vanhemman läski PS2:n, josta löytyy sisäinen kiintolevy -paikka ja jonka voi valjastaa peleille. Näin ei tarvitse rasittaa lukupäätä ja lataukset lyhenevät riippuen pelistä hyvinkin lyhyiksi.

Swap Magic:in ominaisuus; käynnistää *.ELF (ohjelmia) USB-muistitikun kautta.
Huom! Itse olen asentanut myöhemmin PS2:een FreeMCBoot, jolloin ei tarvita Swap Magic levyjä (paitsi FreeMCBootin asentamiseen, vaihtoehtoisia asennuskeinoja on olemassa toki).


Store multiple programs in the USB Mass Storage Devices:
1. You can put maximum 4 files in the SWAPMAGIC folder at the same time. You will need to rename those programs to SMBOOT0.ELF, SMBOOT1.ELF, SMBOOT2.ELF and SMBOOT3.ELF respectively.
2. Plug-in the USB Mass Storage Device to the USB port of the PS2, and then boots your PS2 with CODER disc.
3. After booting up your PS2 with CODER disc, you will see a “BOOT DISC” window.
4. Select “SMBOOT” and you will see another window “LAUNCH SMBOOT”, select the program file and press to run the program. Lähde*Ohjeita soveltaen "asennat" tämän ohjelman muistitikulle. Eli nimeät hdld_svr.ELF:n SMBOOT0.ELF:ksi ja siirrät sen muistitikulle kansioon nimeltä SWAPMAGIC, jonka Swap Magic -levy löytää. Enintään neljä ohjelmaa voi määrittää kerrallaan. Mahdollisesti verkkoasetusten muunteluun kannattaa myös sijoittaa uLaunchelf toiseksi ohjelmaksi eli SMBOOT1.ELF:ksi.
Jos määrität IP:ksi 192.168.0.10, täytyy oletusyhdyskäytävän (Default Gateway) olla 192.168.0.1. Jos laitat IP:ksi 192.168.1.10, täytyy oletusyhdyskäytävän olla 192.168.1.1.

Siirrettyäsi USB-muistitikun PS2:een, käynnistä konsoli. Swap Magicin levyllä käynnistä SMBOOT0.ELF (eli serveri ohjelma). Kyseisessä ohjelmassa sinun ei tarvitse tehdä mitään... paitsi mahdollisesti tarkistaa että siellä lukee IP Address ja siinä se, jonka olet määrittänyt. Joskus aina PS2 bugittaa ja se latailee toisen muistikortin asetukset etenkin kun on McFreeBoot asennettuna, ensimmäisenä korttina sattuisi olemaan hitaampi kiinalainen 64mb muistikortti ja käynnistelet konsolia uudelleen ohjelmien kautta. Jolloin täytyy konsoli sammuttaa ja napsaista virtakytkimestä virrat kokonaan pois (tai johto seinästä) väliaikaisesti.

Tietokoneelle tarvitaan HDL Dump -ohjelma, jonka kautta voi asentaa pelit. Määritä HDL Dump -ohjelmaan PS2:n IP osoite ja paina Attach. Ohjelma on hyvin yksinkertainen joten en ala selostamaan sen käyttöä.
Huom! HDL Dump luo aina "Laite ei ole valmiina" -virhesanoman. Se vain ilmoittaa ettei löytänyt PS2:n kiintolevyä tietokoneesta jossa sitä ei nyt olekkaan.

Jos et saanut yhteyttä ohjelmalla, käynnistä windowsin komentokonsoli eli cmd. Kirjoita esim. ping 192.168.0.10 ja sen pitäisi vastata takaisin. Jos ei niin sitten on jossain vikaa. Pelien asennukseen on minulla kulunut yleensä noin 30-50min. ( riippuu paljon pelin koosta ). Itsellä helpottaa ja nopeuttaa asiaa kun tietokoneessa on fyysisesti kaksi verkkokorttia joille voin asettaa verkkokohtaiset asetukset, eikä siten tarvitse sählätä asetusten kanssa aina uudestaan...

Pelit voidaan käynnistää HDLoaderilla tai uudemmalla OpenPS2Loaderilla.?

*Mitkä pelit voidaan käynnistää kiintolevyltä?
--Löytyy muutamia yhteensopivuuslistoja, kuten tämä ja tämä. Muutamat pelit lähtevät toimimaan VMC Fix -korjauksella.
HDLoaderin pelilista näkymässä voit valita lisäasetuksia valitsemalla pelin ja painamalla ohjaimen select -näppäintä. Esimerkiksi Burnout Revenge toimi vasta kun valitsi Disable DVD9 support, Kill HDL After Launch, Disable network support ja Disable CzC Patch.


*Pelini ei toimi HDloaderilla?
--Kokeile ppf-patcher:ia
Selaa tämän sivun kohdalta HD Game Fixes, ja katso löytyykö pelille mahdollisesti korjaustiedostoa jonka asentaa ppf-patcher:lla.
Pelien toimivuutta kokeile PS2:n emulaattorilla, että lähteekö peli edes käyntiin.


*Peli on ntsc muodossa, miten korjata väri ongelma?
--Ps2 pal2ntsc y-fix
Tämä muuttaa elf tiedoston avulla pelin värijärjestelmätiedostoja... Kaikkien pelien kanssa ei saata onnistua. Make pn selector -lisää ennen pelin käynnistymistä alkuvalikon eri video tiloille. Paina patch file. Aina voit koettaa toimiiko pelin videotilanvalinta -valikko PS2 emulaattorin kautta. Jos peli toimii ilman y-fixiä ja haluat sen valikon jättää pois niin tee muunnos vanhemmalla versiolla jossa ei ole tätä kyseistä ominaisuutta - PS2 2005 VFIX Tai jos vielä haluat fiilistellä lisää niin löytyy säädettävällä y fixillä(?) Pal2Ntsc yfix.


P.S. Itse onnistuin hajottamaan juuri PS2 käyttöä varten katsottu 4-5 vuotta vanhan, täysin toimivan 250GB IDE kiintolevyn kun kosketin LAN kaapelin suojakuorta... sormissa tuntui virrankulku.. Täytyi sitten hankkia korvaava kiintolevy ja hauskinta on se ettei vuonna 2011 enään paljoa näy IDE kiintolevyjä. Ongelman voi kiertää hankkimalla joko PS2 adapterin jossa on IDE:n sijasta SATA mutta itse päädyin yhdistämään kiinalaisen SATA → IDE -adapterin ja purkamalla PS2:n alkuperäisen nettiadapterin. Lopputulos on tässä:

sg 2 sg 3 sg 4

Kaupasta ei nouto hetkellä löytyny pienempää kuin 500GB kiintolevyjä... Mutta ei se minua paljoa haitannut joten otin sen. Seagate 7200.12 500GB SATAIII kiintolevy jos jotakuta kiinostaa yhteensopivuus. Itse PS2 adapteri toimii yhä kiintolevyn hajoamisesta huolimatta ihan normaalisti. :)

---Vieraskirja---

Web Analytics Clicky